Categorieën
Atletisch Sport

De 10 beste schoenen voor op de loopband in 2020

Schoenen voor kopersgids voor loopbanden

Of u nu op een loopband in de sportschool of thuis rent, u moet ervoor zorgen dat uw voeten volledig worden ondersteund en vastgezet met de best mogelijke demping over elke voet. Net zoals u de beste hardloopschoenen zou dragen die beschikbaar zijn wanneer u over het platteland of de lokale straten rent, moet u uw voeten beschermen, met name tegen schokabsorptie. Als je rent, gaat elke stap gepaard met een hoog niveau van kinetische energie die naar delen van je lichaam gaat. Dit kan ertoe leiden dat delen van uw lichaam, zoals uw knieën, negatief worden beïnvloed omdat uw lichaam de hoge impactniveaus niet kan verdrijven.

Het dragen van een hardloopschoen die gespecialiseerd is in het bieden van schokabsorberende eigenschappen, betekent dat de hoge niveaus van energie en impact door de schoen worden geabsorbeerd, waardoor de hoeveelheid impact en energie die negatief door het lichaam wordt geabsorbeerd, wordt beperkt. Door het beste type schoenen te kiezen wanneer u op de loopband rent, kunt u de energie en de impact van hardlopen verdrijven, waardoor u op lange termijn voordelen voor uw lichaam heeft.

Als u geen schoenen draagt ​​tijdens het hardlopen op de loopband, zelfs als uw loopband thuis is, hebben uw voeten geen passende bescherming. Dit betekent dat elke voet elke impact zal absorberen, en de negatieve effecten van een dergelijke impact en een hoog energieniveau zullen uiteindelijk negatieve effecten hebben voor de rest van je lichaam. Je knieën kunnen worden aangetast, naast andere gebieden zoals je heupen, je rug en je enkels. Het dragen van een goed paar schoenen dat schokken en schokken effectief absorbeert, biedt u gezondheidsvoordelen op lange termijn.

Het kiezen van het beste type schoenen voor hardlopen op de loopband is vooral belangrijk als u hoge bogen heeft. Als je hoge bogen hebt, heb je minder oppervlakte om de schok te absorberen, wat resulteert in verdere impact en schokabsorptie door je hiel en de voorkant van je voet. Als u het beste schoeisel draagt, krijgt u bovendien steunzolen , zodat deze steunzolen worden aangepast aan de behoeften van uw voeten.

Omgekeerd, als u platte voeten heeft, dan kunt u ook last hebben van schokabsorptie, afhankelijk van of u een mobiele platte voet of een stijve platte voet heeft. Dit soort platvoeten kan leiden tot letsel als er niet eerst goed voor wordt gezorgd, en daarom moet het best verkrijgbare schoeisel en de inlegzolen worden overwogen en indien comfortabel worden gedragen. Het dragen van het beste schoeisel en de meest geschikte binnenzool zorgt ervoor dat het hoogste niveau van schokabsorptie wordt bereikt, toepasselijk op de vorm en eisen van de platte voet.

Experttip

Als je een ervaren hardloper bent en je plotseling nieuwe pijntjes en kwalen begint te krijgen, heb je misschien een nieuw schoeisel voor de loopband nodig. Na verloop van tijd zullen uw hardloopschoenen de dempende en schokabsorberende eigenschappen verliezen, naast het verslijten van het loopvlak. Doorgaans gaat hardloopschoenen tot 500 mijl mee, en dus gebruik dit als een ruwe richtlijn, zelfs als uw schoenen nog steeds in goede staat lijken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de fabrikant en het merk schoenen.

Wist u dat?

Loopbanden worden al meer dan 200 jaar gebruikt, maar niet om te oefenen. Loopbanden werden traditioneel gebruikt als krachtbronnen, bijvoorbeeld om graan te malen in een molen, vandaar het gebruik van de naam ‘loopband’. Loopbanden werden in het begin van de 19e eeuw in Engeland ook gebruikt als een vorm van straf. Het gebruik van een loopband als vorm van lichaamsbeweging werd echter voor het eerst toegepast in het begin van de 20e eeuw, hoewel dit was om longziekten of hartaandoeningen te diagnosticeren. Het gebruik van een loopband uitsluitend voor lichaamsbeweging werd duidelijk in het midden van de 20e eeuw en voornamelijk tegen het einde van de 20e eeuw.