Categorieën
Atletisch Sport

De 10 beste lichtgewicht hardloopschoenen voor 2020

Het kan een uitdaging zijn om de juiste schoen te vinden voor je hardloophobby of training, omdat er zoveel opties zijn. Het type schoen dat je nodig hebt, kan sterk verschillen, afhankelijk van het type training dat je doet, de ondersteuning die je nodig hebt en de algehele pasvorm die nodig is. Sinds de minimalistische trend van de jaren 2010 in de media kiezen veel hardlopers nu voor een type schoen dat bekend staat als blootsvoets . Dit type schoen biedt geen enkele vorm van ondersteuning omdat het is ontworpen om je het gevoel te geven dat je zonder schoenen loopt.

Blootsvoets of minimalistisch hardlopen heeft veel voordelen, aangezien dit soort hardlopen mensen kan helpen hun voeten te versterken en in de loop van de tijd betere resultaten te zien. Dit soort hardlopen kan echter vrij moeilijk zijn om in te komen, en het is iets waarvoor een specifieke trainer nodig is om blessures te voorkomen, daarom is de lichtgewicht hardloopschoen ontworpen. Lichtgewicht hardloopschoenen kunnen nog steeds de ondersteuning en het comfort bieden die u nodig heeft tijdens uw training zonder u te belasten met zware materialen.

De beste lichtgewicht hardloopschoen biedt comfort en demping en verbetert je prestaties. Er zijn veel opties en er worden regelmatig nieuwe modellen op de markt gebracht, dus het kan best moeilijk zijn om het juiste paar voor u te vinden. Deze kopersgids is ontworpen om u te helpen uw opties te verfijnen, zodat u de beste lichtgewicht hardloopschoenen kunt vinden die aan uw behoeften voldoen.

Wat is lichtgewicht hardlopen?

Om de beste lichtgewicht hardloopschoenen voor je behoeften te vinden, moet je eerst weten wat deze producten in de eerste plaats zijn. Lichtgewicht hardlopen is de naam die aan dit soort hobby wordt gegeven wanneer hardlopers ervoor kiezen schoenen te gebruiken die zijn gemaakt van lichte materialen om hun prestaties te verbeteren. Veel hardloopschoenen die beschikbaar zijn, zijn meer gemaakt voor het uiterlijk, wat betekent dat ze aantrekkelijk zullen zijn, maar niet geweldig zijn voor dit soort hobby omdat ze zwaar zijn.

Als je je prestaties op het circuit of de weg wilt verbeteren, wil je schoenen vinden die licht van gewicht zijn, zodat je jezelf kunt pushen om hogere snelheden te bereiken. Dit type hardloopschoen is het beste voor hardlopen over lange afstanden, omdat ze lange tijd ondersteuning en comfort kunnen bieden. Veel van de producten in deze lijst zijn ontworpen om uw prestaties te verbeteren op basis van hoeveel inspanning u in uw training steekt.

Er zijn zoveel opties als het gaat om dit soort hardlopen, en veel mensen beweren dat dit type hardlopen de beste is, omdat het je prestaties kan verbeteren en effectiever kan opbouwen dan andere soorten oefeningen, omdat je dat niet bent verzwaard worden door de schoenen die je draagt. Dit type hardlopen kan ook over lange afstanden worden gedaan, waardoor het geschikt is voor marathons en andere soorten fitnesstraining.

Het wordt niet aangeraden voor hardlopers om tijdens hun hele training lichtgewicht schoenen te gebruiken, omdat ze niet zo lang meegaan als andere schoenen die je hebt. Het is belangrijk op te merken dat hoewel merken van lichtere trainers er alles aan hebben gedaan om ervoor te zorgen dat hun schoenen van hoge kwaliteit zijn, de lichtgewicht materialen niet zo lang meegaan als zoiets als leer.

Om ervoor te zorgen dat de lichtgewicht schoenen die u koopt zo lang mogelijk meegaan, moet u ervoor zorgen dat ze in combinatie met andere sneakers worden gebruikt.

Hoe goede hardloopschoenen te vinden

Het kan behoorlijk moeilijk zijn om tegenwoordig naar hardloopschoenen te zoeken, omdat er zoveel opties zijn. Er zijn veel merken en functies waarmee u kunt denken dat u een expert in minimalistisch hardlopen moet zijn om een ​​goed paar schoenen voor de sport te vinden. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Het kan vrij eenvoudig zijn om hardloopschoenen te vinden waar je dol op bent, simpelweg door je te concentreren op enkele belangrijke functies zoals:

Ondersteuning

Lichtgewicht schoenen zijn ontworpen om nog steeds ondersteuning te bieden en tegelijkertijd uw prestaties te verbeteren met lichtere materialen die u niet tegenhouden. Dit betekent dat u rekening moet houden met de ondersteuning die in de schoen wordt geboden om te bepalen of dit de beste optie voor u is. Ondersteuning kan worden gegeven door middel van demping in de tussenzool, waarbij materialen zoals schuim en EVA erg populair zijn. Dit soort tussenzool vormt zich naar de vorm van je voet en biedt directe demping voor de drukpunten die dit het meest nodig hebben, zoals de boog, hiel en bal.

Je kunt ook de vorm van de schoen overwegen, aangezien sommige modellen in deze review smal of breed zijn gemaakt, gebaseerd op de behoeften van de hardloper. Dit is iets dat u kunt selecteren op basis van de vorm en grootte van uw voeten, die het soort ondersteuning bepalen dat u nodig heeft.

Comfort

Dit type hardloopschoenen is ideaal voor hardlopen over lange afstanden, maar dit is alleen het geval als je kiest voor een comfortabel paar. De bovengenoemde ondersteuningsfuncties, zoals de tussenzool van schuim, kunnen ook worden gebruikt om te bepalen hoe comfortabele schoenen zullen zijn, maar er zijn nog andere dingen waar u op moet letten. Dit omvat het materiaal van het bovenwerk, dat bij dit soort hardloopschoenen meestal van mesh of een vergelijkbare stof zal zijn.

Dit soort materiaal heeft een goede luchtventilatie, wat betekent dat dit soort schoenen de voeten koel en droog houden tijdens je training. U moet ook vochtafvoerende materialen als een andere comfortfactor beschouwen, omdat deze het zweet snel uitdrogen om schuren en blaren tijdens het hardlopen te verminderen. De zool van de schoen is iets waar ook rekening mee moet worden gehouden als het gaat om comfort, omdat dit echt invloed kan hebben op hoe je je voelt tijdens het hardlopen.

De zool van dit soort schoenen moet nog steeds tractie bieden, en veel van deze schoenen zijn ook schokabsorberend, wat ideaal is voor nieuwe hardlopers of mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben op dit gebied. Dit soort zolen zullen comfortabel en beschermend zijn om schade tijdens het sporten te voorkomen.

Merk

Er zijn zoveel opties als het gaat om het merk hardloopschoenen, en we hebben enkele van de allerbeste in deze review onderzocht. Variërend van Brooks, Asics, New Balance en Hoka One, er zal minstens één merk zijn dat u vertrouwt voor hun kwaliteitsproducten. Bepalen welk merk het beste voor u is, kan het u gemakkelijker maken om elke keer nieuwe schoenen te kopen, omdat u zich alleen op deze namen concentreert.

Het beste merk voor u kan worden bepaald door de kwaliteit en het bereik van hun producten en de prijs van hun schoenen. U zult minstens één nieuw paar schoenen willen vinden die binnen uw prijsklasse vallen, zodat u zo snel mogelijk aan de training kunt beginnen. Zoals we al zeiden, wordt het aanbevolen om meer dan één paar hardloopschoenen te hebben om de lichtere schoen langer in goede conditie te houden. Dit betekent dat het belangrijk is om een ​​merk te vinden met de beste prijzen.

Duurzaamheid

Ook al is dit type hardloopschoen niet ontworpen om zo lang mee te gaan als die van zwaardere materialen, toch moet je rekening houden met duurzaamheid. Het kan lang duren en misschien veel geld om slechts één paar schoenen te vinden die geschikt zijn voor je hardloophobby, dus je wilt zeker weten dat ze lang meegaan. Zelfs lichtere materialen, zoals mesh, kunnen duurzaamheid bieden als ze gestroomlijnd en versterkt zijn.

Kijk naar schoentypen met dubbele stiksels, want dit betekent dat ze voor een langere levensduur worden versterkt, evenals schoenen met een binnenvoering. Dit maakt de schoen niet alleen comfortabeler, maar voorkomt ook dat de buitenste materialen zo snel slijten als de voering het eerste is dat beschadigd raakt bij herhaaldelijk dragen.

Wat zijn de lichtste Nike hardloopschoenen?

We hebben in dit artikel verschillende merken hardloopschoenen behandeld, en een van de grootste is Nike. Als het gaat om het vinden van de beste schoenen voor lichtgewicht hardlopen, is het actiegewicht geweldig om te doen. Dit bepaalt of de schoenen echt licht van gewicht zijn en dus geschikt voor training of wedstrijddag. Van de twee Nike-schoenen die we in deze review hebben onderzocht, is de Nike Free RN Flyknit Running Athletic voor dames de lichtste, aangezien hij slechts 0,26 gram weegt.

De andere Nike-schoen die we in deze recensie hebben, de Nike Pegasus Turbo 2-hardloopschoen voor heren, is met 8 gram veel zwaarder. Dit betekent niet dat de Nike Pegasus Turbo 2 geen goede hardloopschoen is, maar het is belangrijk op te merken dat het misschien niet de beste optie voor jou is als het gaat om minimalistisch hardlopen, omdat het zwaarder is dan andere modellen die er zijn merk.

Final Notes

Hardlopen kan een geweldige oefening zijn voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheidsvoordelen. Dit is iets waar veel mensen aan deelnemen en een populaire trend is minimalistisch of lichtgewicht hardlopen. Dit type run is ideaal voor lange afstanden, maar kan ook worden uitgevoerd op de weg of op de loopband . Het vereist gewoon gereedschap dat lichter is dan traditionele trainers.

Het dragen van een lichte schoen tijdens je training kan je prestaties helpen verbeteren omdat je niet wordt belast. Lichtgewicht hardlopen is een geweldige optie voor alle hardlopers, omdat het gemakkelijker en comfortabeler is dan hardlopen op blote voeten, maar met dezelfde voordelen zoals versterking en hogere snelheden. Als je je persoonlijk record wilt verbeteren, moet je wat lichtgewicht hardloopschoenen kopen.

Wist u dat?

Lichtgewicht hardlopen moedigt u aan om licht op de bal van uw voeten te landen, in plaats van op de hiel, om de impact op het lichaam te verminderen en het risico op blessures te verminderen.

Experttip

Om te bepalen of u hardloopschoenen nodig heeft voor stabiliteit , probeert u blootsvoets op de ene voet te staan ​​en vervolgens op de andere en te kijken hoeveel u beweegt. Als je dit moeilijk vindt, dan heb je stabiliteit nodig.